Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό κρεμμύδια ή κοκκάρια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 15 κόκκους πιπέρι
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε για λίγο τα κομμάτια της σουπιάς. Μετά από λίγο ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε και αυτά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα φύλλα της δάφνης, τους κόκκους από το πιπέρι και το μπαχάρι καθώς και το κύμινο. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε την σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και τα κρεμμύδια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου