Υλικά...
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν
μισή κούπα ηλιέλαιο
μισή κούπα βούτυρο
μισή κούπα γραβιέρα τριμμένη
μισή κούπα φέτα τριμμένη
μισή κούπα νερό
πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο και σουσάμι αρκετό
Εκτέλεση...
Σε μπολ ανακατεύουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν.
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε βούτυρο και λάδι, και προσθέτουμε τα τυριά και λίγο πιπέρι.
Κατόπιν ενώνουμε υγρά και στερεά υλικά, προσθέτοντας και μισή κούπα κρύο νερό.
Στην συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τόσο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά, που να μην κολλάει στα χέρια μας. Πιθανόν να μην χρειαστούμε όλο το αλεύρι
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε καμιά ωρίτσα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαστουνάκια, τα βουτάμε στο αυγό, μετά τα κυλάμε στο σουσάμι να κολλήσει παντού, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ωρίτσα περίπου.
Ετοιμα και πεντανόστιμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου