Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σιμιγδαλένιος χαλβάς γρήγορος και γευστικός...


Υλικά...
Τι χρειαζόμαστε:
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
ξύσμα πορτοκαλιού
σταφίδες μάυρες (προαιρετικά)
καρύδι ψιλοκομμένο ( προαιρετικά)
2 κουταλιές γεμάτες της σούπας μέλι

Εκτέλεση...
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι τα μπαχαρικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Συνεχίζουμε με την ζάχαρη ανακατεύοντας και με προσοχή ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Το βαζουμε σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου μια ώρα μέχρι να ξεφορμάρουμε.
Οταν ξεφορμάρουμε το γλυκό μπορούμε συμπληρωματικά να πασπαλίσουμε από πάνω με κρυσταλική ζάχαρη και κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οταν ξεφορμάρουμε το γλυκό αυτό συνεχίζει να διατηρεί μια μικρή θερμοκρασία. Πασπαλίζοντας από πάνω την κανέλα και την ζάχαρη αυτά λιώνουν και ρευστοποιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου