Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμα κεφτεδάκια και... μπιφτέκια λαχανικων...
#################################
Κεφτεδακια με καρότα...


Υλικα...
Κεφτεδάκια με καρότα
Υλικά για 10 μικρά κεφτεδάκια
5 καρότα μεσαίου μεγέθους, τριμμένα στον τρίφτη
1/2 κούπα βρασμένα φασόλια, λιωμένα με το πηρούνι (εγώ χρησιμοποίησα κόκκινα)
1 κ.τ.γ. κύμινο
1 βιγκαν αυγό (1 κ.τ.σ. λιναρόσπορο + 3 κ.τ.σ. νερό χλιαρό)
3 κ.τ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1/2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι

Εκτελεση...
Ετοιμάζουμε πρώτα πρώτα το βιγκανοαυγό, ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε να σταθεί μερικά λεπτά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο καρότο και τα λιωμένα φασόλια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ και τελευταίο το βιγκανοαυγό. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μεσαία φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν. Τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι για να απαλλαγούμε από το υπερβολικό λάδι.
Μπορείτε να τους ψήσετε και στον φούρνο, στον αέρα.
##################################
Μπιφτεκια Απο κοκκινα φασολια...


Υλικά...
2 φλυτζάνια βρασμένα κόκκινα φασόλια kidney
3 μανιτάρια
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. κέτσαπ
1 φέτα ψωμί γερμανικού τύπου
½ κ.γ. αλάτι.

Εκτέλεση...
Τα βάζουμε όλα στο μούλτι, μέχρι να βγει ένας χοντροκομμένος πολτός. Πλάθουμε μπιφτέκια (5-6) και τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε -για όσο μπορούμε να περιμένουμε- στο ψυγείο (εγώ τα έβαλα για 20′).
Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στους 180ºC για 35-40′.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα φάμε!

Πρόταση σερβιρίσματος: στύβουμε λεμονάκι από πάνω και τα τρώμε με σαλάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου