Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Κουλουράκια λεμονιού













Υλικά

1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 ποτήρι περίπου λεμονάδα
αλεύρι όσο πάρει
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα


Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1
Στύβουμε το λεμόνι και βάζουμε το χυμό του σε ένα 
ποτήρι. Γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με λεμονάδα. 
Βάζουμε το ποτήρι με τη λεμονάδα και το χυμό λεμονιού 
σε ένα μικρό μπολάκι. Ρίχνουμε μέσα τη σόδα και 
ανακατεύουμε. Θα δούμε ότι το μείγμα αφρίζει.

Βήμα2
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε με τα χέρια μας το 
σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως 
η ζάχαρη. Κατόπιν, προσθέτουμε τη λεμονάδα, το χυμό 
λεμονιού και τη σόδα που είχαμε βάλει σε ένα μπολάκι. 
Προσθέτουμε και το ξύσμα από τα δύο λεμόνια.


Βήμα3
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά 
αλεύρι. Παράλληλα, ζυμώνουμε με τα χέρια μας όσο 
προσθέτουμε αλεύρι. Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη όταν 
ξεκολλάει από τα χέρια μας. Πρέπει να είναι αφράτη.

Βήμα4
Στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 ταψάκια. Παίρνουμε λίγο 
λίγο από τη ζύμη μας και τη δουλεύουμε λίγο με το 
χέρι. Τοποθετούμε το κομμάτι ζύμης πάνω στον πάγκο 
μας και με τα δύο χέρια σαν να είναι πλάστης ανοίγουμε 
μια λωρίδα πάχους 2 εκατοστού περίπου.

Βήμα5

Πιάνουμε τη λωρίδα και δημιουργούμε πλεξουδάκια ή 
σαλιγκαράκια. Για πιο εύκολα σχήματα στα κουλουράκια 
μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουπ ατ σε σχήμα 
αστεριού ή καρδιάς.

Βήμα6
Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας στα ταψιά και ξεκινάμε 
το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά 
μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να ψηθούν καλά από κάτω 
(αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη μερικά για να 
έχουν ακόμη πιο υπέροχη γεύση μετά το ψήσιμο).

Βήμα7
Στην αρχή βάζουμε το ταψί στη χαμηλή σκάλα του φούρνου 
μας και στη συνέχεια ανεβάζουμε σε ψηλότερη σκάλα.

Βήμα8
Συνεχίζουμε το ψήσιμο και με τα υπόλοιπα ταψιά. Μόλις 
ψηθούν τοποθετούμε τα κουλουράκια σε πιατέλες για να 
κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε κουτιά. 
Διατηρούνται αρκετές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου