Υλικά

  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 85 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3-4 τοματάκια ολόκληρα
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 150ml γάλα 2%
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε ένα πυρέξ.
Βράσε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κατεβάζοντας από τη φωτιά λίγο πιο νωρίς για να μην παραψηθούν και στο πυρέξ. Στράγγιξε και ρίξε στο λαδωμένο σκεύος.
Χρύπησε τα αυγά με το γάλα και το θυμάρι. Ανάμειξε το κίτρινο τυρί με την παρμεζάνα και πρόσθεσε ένα μέρος στα αυγά. Το υπόλοιπο κράτησέ το για την κρούστα.
Βάλε μαζί με τα ζυμαρικά σου τα ντοματάκια, τις πιπεριές και το πράσο (μπορείς να το σοτάρεις ελαφρά να μαλακώσει). Από πάνω ρίξε το μείγμα των αυγών και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί την επιφάνεια.
Εύκολη, γρήγορη και απλή είναι το δικό σου μυστικό για γρήγορο γεύμα που θα σε χορτάσει χωρίς να σε βαρύνει και κυρίως χωρίς να έχει πολλές θερμίδες. Μια ομελέτα φούρνου με ζυμαρικά και κόκκινες πιπεριές...