Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Κριτσινια...


Υλικά...
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι σκληρό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας χλιαρό νερό
1 πρέζα μπεικιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Ξηροί καρποί ή μυρωδικά της αρεσκείας σας


Εκτέλεση...
Σε ένα βαθύ μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και την πάπρικα.
Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια ρίχνουμε λίγο αλευρι ακόμα. πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει σφιχτή.


Χωρίζουμε τη ζύμη σχηματίζοντας μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Πλάθουμε τα κριτσίνια σε μήκος 20 cm περίπου το καθένα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μεγάλο ρηχό ταψί. Τοποθετούμε πάνω τα κριτσίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν ψηθούν τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν. Τα φυλάμε σε κλειστό τάπερ για να μείνουν τραγανά. Η ζύμη βγάζει 45 κριτσίνια περίπου. Νηστίσιμο σνακ για κάθε περίσταση. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου