Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Γαύρος τηγανητος...

Υλικά...
1 κιλό γαύρο
1 κούπα αλεύρι (περίπου)
1 κουταλάκι αλάτι
Ελαιόλαδο (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού)
Λεμόνι

Εκτέλεση...
Πρώτα απ’ όλα για να τα καθαρίσουμε το γαύρο τραβάμε το κεφάλι και μαζί μ’ αυτό βγαίνουν και όλα τα εντόσθια. Τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα αλατίζουμε. Μετά στο αλεύρι ξαναβάζουμε λίγο αλάτι και τα αλευρώνουμε και αυτό είναι που θα τα κάνει τραγανά.

Το ελαιόλαδο επίσης θα τα κάνει ακόμη πιο τραγανά. Ο δεύτερος κανόνας είναι ότι το λάδι πρέπει να είναι καυτό και μην βάζετε πάρα πολλά μέσα στο τηγάνι.

Βάλτε αρκετό λάδι, σχεδόν να τα καλύψει (γύρω στα 2 εκ.) και τονίζω ότι πρέπει το λάδι να είναι καυτό. Οι έμπειροι μάγειρες βάζουν το χέρι τους πάνω από το τηγάνι και καταλαβαίνουν αν είναι αρκετά ζεστό. Για αρχάριους όμως θα έλεγα να το δοκιμάσετε με ένα κομματάκι ψωμί το οποίο θα αρχίσει να τσιτσιρίζει. Τότε είναι έτοιμο. Με το καυτό λάδι το ψάρι εγκλωβίζεται ανάμεσα σε τραγανή πέτσα. Εάν δεν είναι καυτό θα είναι πολύ λαδερό και μαλακό.

Μην τα γυρίζετε τα ψάρια συνέχεια. Μια φορά είναι αρκετή και μόλις τα βγάλετε βάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί για να ρουφήξει το περισσευούμενο λάδι.
Γαύρος τηγανητός

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου