Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...


Υλικα...1 ολόκληρο κοτόπουλο
500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
50 γρ. πελτέ ντομάτας
5 κλωναράκια φασκόμηλο
100 ml. λευκό κρασί
30 ml. ξύδι
3 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
5 γρ. ζάχαρη
10 γρ. κόκκους πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο [...]

Εκτέλεση...
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα αφού τα έχουμε χαράξει σταυρωτά. Αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά μας.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κοτόπουλο και όσο νερό χρειάζεται. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου