Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Φασολάκια λαδέρα...

Υλικά (για 4 άτομα)
1 συσκευασία Φασολάκια λαδερά Μπάρμπα Στάθης 1000γρ.
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης
1 φλιτζάνι νερό (για την κατσαρόλα) ή ½ φλιτζάνι νερό (για τη χύτρα)
αλάτι, πιπέρι

Στην κατσαρόλα
Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας για 5-7 λεπτά. Δυναμώνετε την ένταση της εστίας, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι νερό και τα ανακατεύετε απαλά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 35-40 περίπου λεπτά.

Στη χύτρα ταχύτητας
Ακολουθείτε την εκτέλεση της συνταγής όπως περιγράφεται παραπάνω, προσθέτοντας όμως ½ φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε τη χύτρα, και αφού σηκωθεί η βαλβίδα της, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου