Υλικα...
Για 12 κρουασάν
1 πακέτο έτοιμα φύλλα σφολιάτας (κάθε πακέτο περιέχει 2 φύλλα)
1 κρόκος αυγού, ελαφρώς χτυπημένος, για το άλειμμα του φύλλου
ζάχαρη άχνη.
Για τη γέμιση...
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια.
100 γρ. γάλα εβαπορέ.
1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένο αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη)
Εκτέλεση...
Για τη γέμιση: Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όσολιγάκι.ι, την ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά, αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθετω το γάλα εβαπορέ και το λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη). Ανακατεύω πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα (ή με την ξύλινη κουτάλα) και αφήνω το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό και να σφίξει λιγάκι.
Για τα κρουασάν: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα
Τα αραδιάζω στο ταψί (αν δεν χωράνε όλα μαζί τα ψήνω σε δύο δόσεις, αλλά δεν τα στριμώχνω γιατί η σφολιάτα φουσκώνει πολύ. Τα αλείφω με τον χτυπημένο κρόκο και
Τα ψήνω για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Τα αφήνω να κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά), και τα σερβίρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου