Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Κέικ απλό

Λίστα Συστατικών
2½ φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
5 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι σόδα
2-3 κουταλιές Βιτάμ Soft για το άλειμμα
αλεύρι για το αλεύρωμα

Πώς να το φτιάξετε
1Κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
2Μετά χτύπα στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και, όταν ασπρίσουν, πρόσθεσε τα αβγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.
3Ρίξε το γάλα, λίγο-λίγο, και ανακάτευε συνεχώς, ώστε να απορροφηθεί.
4Xαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού, συνεχίζοντας να χτυπάς, μέχρι να ενσωματωθεί.
5Άλειψε μια φόρμα με Bιτάμ Soft, αλεύρωσέ την, τίναξε το περιττό αλεύρι να φύγει, και ρίξε μέσα τη ζύμη.
6Ψήσε για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, ύστερα βγάλε τη φόρμα από το φούρνο και, αφού κρυώσει λίγο (5-10 λεπτά), ξεφόρμαρε.

Θερμοκρασία 180 °C
Χρόνος Ψησίματος45'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου