Ρεβύθια με μανέστρα
Υλικά
300 γρ.ρεβίθια
μισή κούπα μανέστρα
2 ντομάτες φρέσκες πολτοποιημένες
1 κουταλιά πελτέ + 1 κουταλάκι γεμάτο ζάχαρη διαλυμένα σε λίγο νερό
3/4 της κούπας λάδι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από βραδύς σε αλατισμένο χλιαρό νερό (εγώ δεν βάζω σόδα γιατί ξέρω ότι είναι βραστερά, εσείς αν δεν είστε σίγουροι βάλτε λίγο σόδα).
Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν (πετώντας στην αρχή τον αφρό που βγάζουν) με νερό να τα σκεπάζει (περίπου 1 ώρα).
Όταν ήδη έχουν μαλακώσει ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το μισό λάδι, αλάτι-πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και την μανέστρα, εάν χρειαστεί νερό προσθέτουμε λίγο-λίγο μέχρι να βράσει η μανέστρα για να μην μείνουν πολλά υγρά.
Όταν ολοκληρωθεί το φαγητό ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να καπνίζει, το ρίχνουμε πάνω από το φαγητό (θα τσιτσιρίσει λιγάκι μη φοβηθείτε) και το σκεπάζουμε.
Αυτό το τελευταίο ομολογουμένως δεν είναι καθόλου υγιεινό, αλλά κάνει το φαγητό πιο νόστιμο, όπως γίνεται με όλα τα ανθυγιεινά.
Είναι στο χέρι σας πάντως να το παραλείψετε αν θέλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου